· Тағамның дайындалу технологиясын білу;
· Технологиялық жабдықтарда жұмыс істеуді білу және орындау;
· Жұмыс орнында санитарлық-гигиеналық талаптардың қатаң сақтау;
· Тағамдарды тек ведомость бойынша беру;
· Дайын тағамның дәмін көруге рұқсат беру;
· Бас аспаздың нұсқауларын орындау;
· Еңбек тәртібін, ішкі ережелерін, жұмыс уақытының мерзімдерін қатаң сақтау;
· Техника қауіпсіздігі бойынша және еңбекті қорғау жөніндегі нұсқаулықтарды орындау;
· Балабақшаның мүліктеріне аса сақтықпен қарау;
· Балабақшаның жоспарына сәйкес медициналық байқаудан өтіп, жұмысқа рұқсат алу;
· Санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтау, тамақтану блогындағы ғимараттарды, ыдыс-аяқтарды, жабдықтарды тиянақты түрде өңдеуден өткізу, дезинфекциялық режимдерді қатаң сақтау;
· Қоймадан сапалы және төзімді өнімдерді қабылдауға жауапты болу;
· Барлық тағамдарды дәмді, әрі ережеге сай дайындау;
· Диетология қызметкері тексергеннен кейін тағамдарды уақыт кестесінде беру;
· Жүйелі түрде тәуліктік тағам үлгілерін қалдырып отыру;
· 3- ші тағам түрлеріне витаминдеу жүргізу;
· Тағам тізімдерін жасауға қатысу (бас аспаз);
· Күнделікті іріңді өзек ауруларын анықтау үшін медициналық байқаудан өту;
· балабақша аумағын санитарлық тазарту жұмыстарына белсенді түрде қатысу, ас қалдықтарын сақтайтын ыдыстардың тазалығын сақтау;
балабақшаның қоғамдық іс-шараларына қатысу
- ответственность;