1. Қолданыстағы нормативтік акттердің, ереженің, әкімшілік тарапынан шығарылған нұсқаулықтар мен бұйрықтардың талаптарына сәйкес өзіне жүктелген міндеттерін уақытылы және сапалы орындайды.
2. Асхана меңгерушісі тапсырған күнделікті тапсырмаларды орындайды.
3. Арнайы жұмыс киімін киюге, құрал-жабдықтарының, электр тізбегінің дұрыстығын тексеруге, олардың ақауы болған жағдайда асхана меңгерушісіне шұғыл хабарлауға..4. Жұмыс орнының жұмысқа дайындығын, санитарлық жағдайын тексеруге.
5. Колледж қоймасынан жұмысына қажетті жуу және зарарсыздандыру құралдары мен жетіспейтін ыдыс-аяқты алуға міндетті.
6. Жұмыс уақыты кезінде ыдыс-аяқ жуылатын жерді, тоңазытқыш құралдарын санитарлық ережелер талаптарына сәйкес ұстауға міндетті.
7. Жуу және зарарсыздандыру құралдарын пайдалану мөлшерін қатаң сақтауға және дұрыс пайдалануға
8. Электр энергиясын, суық және ыстық суды үнемді пайдалануға міндетті.
9. Стакан мен тәрелкелерді тамақ қалдықтарынан тазартады..
10. Жууға арналған құралдармен бөлу тақтайшаларын, пісіру пешінің противеньдерін және ас үй ыдыстарын (пышақтар, ожаулар, үккіш, ыдыстарды, табаларды) жууға міндетті.
11. Асүй құрал-саймандарын, поддон, противендерді, бөлу тақтайшаларын кептіруге арналған стеллаждарды таза ұстауға міндетті.
12.Бөлу үстелдеріне таза ыдыс-аяқтарды жеткізуге міндетті.
13. Азық-түлік қалдықтарын арнайы таңбаланған ыдысқа жинап, мезгіл-мезгіл контейнерге шығаруға.
14. Жұмыс соңында барлық асүй ыдыстарын, құрал- жабдықтарын, қойманы, еденді, жұмыс үстелдерін, раковиналарды санитарлық ережелер талаптарына сәйкес жууға міндетті.
15. Айына бір рет асхана бөлмелеріне, құрал-жабдықтарына соңынан залалсыздандыра отырып жалпы тазалау жұмыстарын жүргізуге міндетті.
16. Жұмыс орнында арнайы жұмыс киімінде болуға және оны уақытылы ауыстырып отыруға міндетті.
- переносимость шума;
- физическая сила;
- выносливость (физическая);
- нормальная физическая подготовка;
- переносимость жары;
- переносимость запахов;