- Сыйлықақы төлеу
1. Тамақ блогының жұмысын ұйымдастырады.
2. Тамақ блогына келіп түсетін шикі зат сапасына тұрақты бақылау жасайды.
3. Тамақ дайындау технологияларының, шикі зат салу нормаларының, санитарлық ережелердің сақталуын қамтамасыз етеді.
4. Медициналық бикемен бірге күн сайын дайын өнімді саралайды.
5. Күнделікті және перспективалық ас мәзірін құруға қатысады.
6. Ас және кулинарлық өнімдерді дайындау кезінде қосалқы жұмыстарды атқарады.
7. Пышақ және түрлі құралдармен жуғанға дейін және жуғаннан кейін картоп, көкөніс, жеміс- жидектерін тазалайды.
8. Балық, ет, құс етін мұздан ерітеді. Балық пен құсты тазалайды. Сельдті бөліп әзірлейді, ішек- шабақтарды өңдейді.
9. Азық- түліктерді жуады, оларды жуғанға дейін және жуғаннан соң сумен шаяды.
10. Нан, картоп, көкөністерді кеседі.
11. Азық- түліктерді пісу ұзақтығына қарай біртіндеп қазанға салады.
12. Тәуліктік нормалар мен қалдықтарды ескере отырып, қоймашыдан азық- түліктерді салмағына қарай қабылдап алады.
13. Азық – түлікті бір балаға есептеп салу нормасына сәйкес кесте бойынша дайын тамақты пайдалануға жібереді.
14. Санитарлық- гигиеналық талаптарға сәйкес ас үй мүлкін белгілейді.
- авантюралық;
- мейірімділік;
- тапқырлық;
- бастамасы;
- адалдық;