2.1 Күн тәртібімен, уақытымен, сапалы түрде тамақ дайындайды.
2.1. Тамақ мәзірін құруға қатысады, пісіретін тамақты дәм сапалылығымен қабылдап алады,
алынған тамақтың дұрыс сақталуына, пісірілуіне міндетті.
2.2. Ас бөлмесінің санитарлық жағдайына, ыдыстардың дұрыс жуылуына жаупты.
2.3. Көкөністермен, жеміс-жидектерді тазалайды.
2.4. Тамақтарды гигиеналық талаптарға сай даярлайды.
2.5. Балалардың жас ерекшеліктеріне байланысты нормаларын білуге міндетті, және норма
бойынша топтарға мәдениетті түрде тарату керек.
2.6. Тамақтардың дайындалу ережесін білуі керек, тамақтың бойында витаминдердің дұрыс
сақталуын қадағалайды..
2.7. Асханадағы ыдыстардың белгіленуін қатаң қадағалайды.
2.8. Күнделікті дайындалған бір күндік тамақты қалдыруға міндетті